PNL Argeș ajunge într-un punct mort, într-o fundătură. Alternativa la gașca politică a ridicolului Adrian Miuțescu este o oaste de strânsură. Alternativa este o improvizație: oameni pe care îi unește acum conjunctural doar antipatia, altfel justificată, față de Miuțescu, dar care nu au nimic în comun din punct de vedere al caracterului și al principiilor. Care nu au un proiect în baza căruia să construiască. Adunătura nu poate fi echipa care să reformeze din temelii o filială cu reputația făcută franjuri. Nu poate fi și pentru că, la fel ca tabăra lui Adrian Miuțescu, are în prim-plan oameni compromiși sau neconvingători. 

Narcis Sofianu, care apare în fotografia cu care Alina de la Tecuci își anunță azi – folosind cuvinte goale – susținerea pentru schimbarea în PNL Argeș, este la fel de neserios și fanfaron ca Miuțescu.

Ca să vă lămuriți că între cele două găști politice nu există diferențe fundamentale, vă dau un singur exemplu: în ambele sunt oameni care, în Consiliul Local Pitești, au votat colosala măgărie pesedistă din Piața Primăriei (toaletă de 400.000 de euro și pavele hidoase din China și India – în total, 3.000.000 de euro din bugetul local aruncate pe Apa Sâmbetei), o imensă bătaie de joc la adresa cetățeanului plătitor de taxe și impozite (nu o numesc hoție pentru că nu am dovezi, aici procurorii DNA ar trebui să se pronunțe): Sofianu (din gașca lui Cîțu-Gorghiu de la Tecuci) și Apostoliceanu (din gașca lui Orban-Miuțescu).

Radu Perianu nu are anvergură politică, iar prezența lui sub fusta premierului Cîțu nu-l face mai strălucitor decât (nu) este.

Da, corect, Mihai Coteț nu e din același film cu Alina din Tecuci, Perianu de sub fustă și Sofianu fanfaronul. Aflat la început de drum în politică, om cu bun simț și printre puținii liberali din Argeș, businessman pur-sânge, iar nu făcut la apelul de seară, Coteț este în situația ingrată de a i se alătura găștii care îi vrea capul lui Miuțescu. Nu are ce face. Sunt două tabere. Fie iese din politică, fie intră într-una dintre găști. Cu Miuțescu nu poate fi din multe și cunoscute motive. Unul dintre ele: Gelu Tofan, care a instrumentat deturnarea sa din drumul către funcția publică pe care o merita, funcția de viceprimar al Piteștiului, și care a fost nu departe să-l excludă din PNL. Și pentru că el încă nu reprezintă o forță în partid, Mihai Coteț este pus în situația să opteze pentru tabăra care i se opune lui Adrian Miuțescu, Gelu Tofan, Dan Bica (zis și Apă-Sfințită cu barbă) etc. Coteț ar face bine să crească politic, să aibă mai multă ambiție și să urce în ierarhia Partidului Național Liberal. Dacă pe viitor, în 2024, nu va ținti cu succes fie postul de primar al municipiului Pitești, fie o funcție de parlamentar, Mihai Coteț va muri, politic, speranță.

Deocamdată, până când Coteț și alții ca el vor face legea în filială, dacă o vor face vreodată, indiferent care va fi rezultatul alegerilor interne din acest an, în PNL Argeș se vor schimba eventual doar carpetele de la sediu. Funciarmente, nu se va schimba nimic.

Alternativa este o improvizație: oameni pe care îi unește acum conjunctural doar antipatia față de Adrian Miuțescu, dar care nu au nimic în comun din punct de vedere al caracterului și al principiilor. Care nu au un proiect în baza căruia să construiască. Miuțescu este un rău pentru PNL (sub conducerea lui, filiala a pierdut pe linie alegerile în Argeș și a devenit o organizație nedemocratică și neserioasă – exemplu: l-a păstrat pe Cristian Mitrofan la conducerea Casei județene de Asigurări de Sănătate deși acesta a picat lamentabil concursul), dar, odată ce răul ar dispărea, nu înseamnă că „alternativa” ar aduce lapte și miere în partid. Nu, aceiași oameni, dacă vor prelua puterea în filială, odată cu dispariția singurului motiv care i-a adus laolaltă, își vor face zile fripte unii altora, iar de pierdut va pierde Partidul Național Liberal. Cum de pierdut va pierde PNL și dacă la butoane în partid vor rămâne Adrian Miuțescu și gașca lui politică. PNL Argeș ajunge astfel într-un punct mort, într-o fundătură.

„Merg spre Argeș! O să mă văd cu câțiva colegi din PNL. Formula de conducere de acum este cea care a pierdut toate alegerile: europarlamentare, prezidențiale tur 1, locale și parlamentare anul trecut. Era necesară o analiză a rezultatelor, o demisie asumată, era obligatoriu să se facă loc altora care au soluții. Alegerile interne din PNL Argeș, care vor fi curând, trebuie să pună dezvoltarea județului pe primul loc, atingerea unor obiective politice necesare pentru a face reforme, oameni performanți. Eu știu un lucru clar: voi susține schimbarea în PNL Argeș!”, a comunicat astăzi Alina Gorghiu. Și despre Alina de la Tecuci am avea multe de spus, dar azi, pentru că spațiul este limitat, spunem doar atât: doamna Gorghiu e capabilă să facă multe, dar reformă în PNL Argeș și în PNL în general categoric NU.

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
 • Blue Air = CFR

  Aștepți un an de zile, făcând tot felul de sacrificii, punând ban peste ban, renunțând la …
 • Pic, Poc și industria lemnului

  Industria exploatării lemnului în România, alături de toate industriile conexe, este aproa…
 • Mihai Coteț șochează

  Mihai Coteț și-a clădit, singur, fără proptele, o afacere de succes. Este un businessman v…
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *