Argeșul a intrat la ora 10:00 sub cod galben de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Avertizarea expiră diseară, la ora 23:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. 

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00. Fenomene vizate: ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată. Zonă afectată: Dobrogea.

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină.

Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *