Politica pumnului în gură în partidul domnului Miuțescu. Diversitatea de opinii nu este permisă. Dacă lauzi sau taci, ai dreptul să deschizi gura. Dacă arăți care e realitatea și critici cu argumente, ești amenințat cu excluderea. În loc să plece ei pentru rezultatul rușinos de la parlamentare și, în general, pentru maniera execrabilă în care au condus partidul, domnul Miuțescu și alți domni de prin preajma micului Napoleon al storcătoarelor de roșii intră la rupere tocmai în puținii liberali autentici din filială. E noaptea minții în PNL Argeș! Întunecată noapte!

Pentru că își exprimă liber și argumentat punctele de vedere referitoare la modul falimentar în care Adrian Miuțescu și oamenii săi conduc PNL Argeș – cerându-le acestora să plece de la șefia filialei – consilierul municipal Mihai Coteț riscă să fie exclus din partidul rămas liberal doar cu numele. Avertismentul, formulat voalat, este parte a unui comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp și semnat de Departamentul de Comunicare al PNL Argeș.

„Colegii din PNL Pitești și PNL Argeș iau act cu dezamăgire de exprimările și atitudinile asumate în spațiul public, prin intermediul presei și al rețelelor de socializare, de către consilierul local din partea PNL Pitești domnul Mihai Coteț. În repetate rânduri, domnul Mihai Coteț a făcut declarații, atât pe pagina sa de Facebook, cât și în presa locală, prin care aduce atingere imaginii filialei PNL Argeș, în mod total nejustificat și nemotivat.

Ceea ce se degajă din afirmațiile sale este refuzul de a accepta că, atunci când se exprimă în spațiul public în calitate de membru și în numele PNL, nu o face ca simplă persoană particulară. Dimpotrivă, domnul Mihai Coteț face parte dintr-o structură politică ierarhică, dintr-un grup ai cărui membri trebuie egal respectați în spațiul public, iar opiniile politice diferite pot fi dicutate în contradictoriu în interiorul partidului.

(…) Ca o concluzie, putem spune că nu suntem de acord cu acest comportament – care, de altfel, este penalizat și de regulamentele PNL – și ne disociem de ieșirile domnului Mihai Coteț. Tot aici menționăm că modul în care domnul Mihai Coteț acționează va fi discutat la nivelul partidului, în spiritul regulamentelor, pentru a ajunge la concluziile adecvate”, scrie în comunicatul intitulat „PNL Argeș: Ne disociem de ieșirile publice ale domnului Mihai Coteț! Afirmațiile publice pe care le face sunt radicale, instigatoare și, în anumite cazuri, mincinoase!”

Mai mult decât declarațiile la care se face referire în comunicat, pe Adrian Miuțescu și amicii săi din partid îi deranjează posibilitatea ca Mihai Coteț, iar nu Gelu Tofan, să fie ales viceprimar al Piteștiului din partea PNL (aici subiectul pe larg).

Amintim că la alegerile parlamentare din decembrie 2020 PNL a obținut în Argeș unul dintre cele mai proaste rezultate din țară, fiind bătut la scor de PSD (la o diferență de circa 25%). (Sublinierea aparține redacției)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *