O consultație de medicină internă este primul pas pentru diagnosticarea unei afecțiuni, indiferent de complexitatea ei. În general, în cadrul unei consultații de medicină internă specialistul va efectua și ecografii, care să ajute la o diagnosticare corectă.

Dacă ai simptome a căror sursă nu o poți identifica, primul pas înspre diagnosticare este o consultație de medicină internă. Medicina internă este cea care se ocupă de afecțiuni ale organelor interne: inimă, plămâni, ficat, intestine, rinichi, afecțiuni osteoarticulare, endocrine și metabolice.

Specialiștii Centrului Medical Doctor Luca din Pitești îți recomandă ca înainte de a ajunge la o consultație de medicină internă să îți notezi câteva aspecte foarte importante:

-care sunt simptomele;

-care este momentul în care au apărut;

-frecvența;

-intensitatea simptomelor.

Specialistul de medicină internă te va întreba cu siguranță despre aceste lucruri la consult, pentru că va avea nevoie de ele pentru a face anamneza. În același timp, vei mai fi întrebat despre investigațiile efectuate, tratamente, regimuri alimentare sau internări anterioare în spital.

După anamneză urmează examinarea clinică: se vor asculta inima și plămânii, palparea având un rol foarte important. În acest fel, medicul poate elabora o primă supoziție legată de diagnostic, eliminând restul afecțiunilor prin diagnostic diferențial.

Pentru o diagnosticare exactă, vor fi efectuate și ecografii, care oferă imagini în timp real ale organelor, cu o acuratețe de 100%. Cu ajutorul ecografiei, medicul poate observa exact ce se întâmplă la nivelul inimii, ficatului, colecistului, organelor genitale, la tiroidă, sâni, articulații și în ceea ce privește circulația sângelui.

Pe baza anamnezei, examinării clinice, analizelor de laborator și rezultatului ecografiilor, medicul de medicină internă poate elabora un plan eficient de tratament pentru afecțiunea de care suferă pacientul. De asemenea, dacă afecțiunea necesită investigații suplimentare, acesta poate trimite pacientul către un consult amănunțit, de specialitate. De exemplu, dacă suspectează existența unei boli cardiovasculare, poate face o trimitere către un medic cardiolog, care poate recomanda un plan eficient de tratament sau o soluție chirurgicală pentru afecțiunea pacientului.

Specialistul de medicină internă este cel care poate face recomandări și în condițiile în care ai mai multe afecțiuni și planuri de tratament prescrise. Este cel care verifică dacă medicamentele au reacții adverse sau interferează între ele.

În concluzie, consultul de medicină internă este recomandat atât în momentul în care dezvolți diferite simptome și nu știi exact cauza sau organul afectat, cât și în condițiile în care ai mai multe tratamente prescrise și vrei să afli cum poți optimiza soluțiile.

Programează-te acum pentru un consult de medicină internă la numărul de telefon  0248.222.282. Specialiștii Centrului Medical Doctor Luca din Pitești sunt pregătiți să te ajute. Amănunte, AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *