Sala de Urologie a Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti a fost dotată cu o linie urologică endoscopică de ultimă generaţie.

Potrivit SJU, aceasta permite efectuarea în condiţii de maximă siguranţă şi confort a intervenţiilor chirurgicale la nivelul aparatului urinar (uretră, prostată, vezică urinară, ureter, rinichi), fără a fi necesară operaţia clasică, operație care presupune incizie.

„Linia de endoscopie urologică a îmbunătăţit considerabil vizibilitatea pe care o are medicul în timpul intervenţiilor, prin monitorul cu diagonală mult mai mare, ultra HD, 4k.

Sursa de lumină este dotată cu bec led, cu durată de viaţă şi luminozitate net superioare generaţiei anterioare.

Electrocauterul achiziţionat permite efectuarea electrorezecţiei şi electrocoagulării cu performanţă mult îmbunătăţită.

Ureteroscoapele semirigide şi flexibile vor putea trata calculii atât la nivelul ureterului, cât şi la nivelul cavităţilor intrarenale.

Noua aparatură din dotarea Sălii de Urologie a Blocului Operator se ridică acum la nivelul celor folosite în centrele universitare din Uniunea Europeană”, transmite SJU Pitești.

Aparatura, în valoare de 914.991 de lei, a fost achiziționată cu fonduri europene.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *