Update, 23 aprilie 2024, ora 11:50

În ședința de joi, 25 aprilie 2024, a Consiliului Local Pitești va fi aprobat un protocol de colaborare între Municipiul Pitești și Kaufland România.

Protocolul vizează realizarea de către Kaufland, pe cheltuiala sa, a unei intersecții semaforizate în cartierul Prundu, în zona viitorului hipermarket. Odată realizată, investiția va fi cedată gratuit Municipiului Pitești.

„Obiectul protocolului de colaborare îl constituie acordarea unui mandat pentru realizarea pe niște terenuri-proprietatea Municipiului Pitești de către Investitor, pe cheltuiala sa, a lucrărilor de amenajare a unei intersecții semaforizate – bulevardul Petrochimiștilor cu strada Horia, Cloșca și Crișan – , lărgire Aleea Petru Poni și branșamente ultilități.

După realizarea lucrărilor de construire, pe cheltuiala exclusivă a Kaufland România societate în comandită, acestea vor fi cedate cu titlu gratuit Municipiului Pitești”, se arată în proiectul care va fi aprobat joi de Consiliul Local Pitești.

„Pentru îndeplinirea condițiilor de siguranță a circulației rutiere și pietonale pe bulevardul Petrochimiștilor și strada Horia, Cloșca și Crișan, soluția optimă, aprobată prin PUZ, este realizarea unei intersecții semaforizate, realizată prin racordarea simplă la carosabilul bulevardului Petrochimiștilor a străzii Horia, Cloșca și Crișan, asigurând ciculația reglementată în ambele sensuri”, se mai precizează în documentul citat.

Kaufland a obținut în această lună (pe 9 aprilie 2024) Certificatul de urbanism pentru această investiție și urmează să obțină și Autorizația de Construire. În decembrie anul trecut a primit și aviz de la Comisia de circulație a municipalității piteștene.

Update, 16 februarie 2023, ora 15:15

Cu puțin timp în urmă, Consiliul Local Pitești a aprobat proiectul. A existat o singură abținere (Cătălina Dumitrașcu, PNL).

Update, 13 februarie 2023, ora 21:50

Proiectul construirii pe bulevardul Petrochimiștilor din Prundu a unui hipermarket Kaufland a ajuns, în sfârșit, în faza aprobării în plenul Consiliului Local Pitești. Joi, 16 februarie, va fi supus dezbaterii și votului în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism în vederea construirii noului hipermarket Kaufland.

Viitorul Kaufland Prundu va fi construit pe un teren de 20.369 de mp (la nr. 21A), teren pe care în trecut a funcționat o autobază, și va avea un regim de înălțime parter+etaj parțial.

Mai precizăm că proiectul prevede amplasarea în parcarea viitorului hipermarket a unei stații de încărcare pentru autovehicule electrice și un loc de joacă pe o suprafață de 682 de mp.

Update, 10 mai 2022, ora 17:10

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a adoptat astăzi proiectul, cu unanimitate de voturi.

Constructorul și-a asumat propunerile de a asigura 47 de locuri de parcare pentru locatarii de la blocurile din vecinătate și de a planta, în incinta parcării viitorului hipermarket, câte un arbore la fiecare 4 locuri de parcare, precizează pentru Pitești 24 Sorin Apostoliceanu, membru al Comisiei. De asemenea, constructorul și-a însușit și propunerea de lărgire a aleilor din zonă (vezi amănunte mai jos).

Update, 6 mai 2022, ora 09:45

Proiectul, modificat, va fi repus în dezbatere și votat în ședința de marți, 10 mai, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism.

Potrivit proiectului, clădirea principală va avea regim de înălțime parter înalt cu un etaj parțial.

Se propune „lărgirea aleii Petru Poni la un profil cu carosabil de 7 m, trotuar de 2 m și parcări publice de 5×2,5 m spre incinta hipermarketului și lărgirea aleii de acces către Complexul Sportiv Prundu la un profil cu carosabil de 6 m, trotuare de 1,5 m și 1 m spre incinta hipermarketului.

Pentru lărgirea aleii Petru Poni se rezervă din terenul reglementat o suprafață de 1.348 de mp și pentru lărgirea aleii de acces către Complexul Sportiv Prundu se rezervă din terenul reglementat o suprafață de 236 de mp (în total 1.584 de mp).

Accesul auto se va realiza din aleea Petru Poni, iar accesul pietonilor se va realiza din strada Horia, Cloșca și Crișan.

Conform propunerii orientative de amenajare, se va realiza un număr minim de 316 locuri de parcare, respectiv 269 de locuri de parcare care deservesc hipermarketul propus și 47 de locuri de parcare publice pe latura dinspre aleea Petru Poni, asigurate pentru folosința locatarilor blocurilor B10, B11 și B12.

Parcajele la sol vor fi prevăzute cu un arbore la fiecare 4 locuri de parcare. În incintă vor fi prevăzute spații verzi și plantate, cu rol decorativ și de agrement, pe minimum 5% din suprafața totală a terenului”.

Știrea inițială, 12 aprilie 2022, ora 13:10

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) a municipalității piteștene a respins studiul de oportunitate în vederea elaborării Planului de Urbanism Zonal pentru construirea viitorului hipermarket Kaufland din Prundu.

Propunerea venită din partea constructorului a primit în ședința C.T.A.T.U. 3 voturi favorabile, două nefavorabile și două abțineri.

Motivul respingerii: „Având în vedere că pentru obiectivul propus este necesar să se asigure un număr considerabil de locuri de parcare, iar terenul pe care se propune amplasarea acestuia este situat în imediata vecinătate a unei zone rezidențiale, se recomandă ca amenajarea locurilor de parcare să se realizeze în baza principiilor ecologice (plantarea cu arbori care să genereze umbră la sol și cu îmbrăcăminte permeabilă prin care să se asigure infiltrarea apelor pluviale și echilibrarea termică naturală la nivelul solului)”.

Documentația va fi reanalizată într-o ședință ulterioară.

Viitorul hipermarket Kaufland va fi construit pe bulevardul Petrochimiștilor, nr. 21A, pe un teren, de 20.369 de mp, pe care s-a aflat o autobază.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *