DNA Pitești a anunțat astăzi oficial motivul pentru care a început acțiunea penală împotriva comisarului de poliție Marius Ovidiu Aioanei, aflat de ieri sub control judiciar pentru 60 de zile: „comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

Într-un comunicat de presă, DNA precizează: „În perioada ianuarie 2017-mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, în calitate de ofițer de poliție și ulterior adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul IPJ Argeș, s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acționând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfășurând astfel acte de comerț. Aceste activități erau incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul de ofițer de poliție.

Concret, inculpatul reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților etc.

Pe lângă aceste activități, ofițerul de poliție s-a ocupat și de promovarea pe rețelele de socializare a afacerilor pe care le controla”.

Infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția este pedepsită de lege cu închisoarea între 1 și 5 ani.

Procurorii anticorupție au desfășurat ieri percheziții în acest dosar. Ca urmare a acțiunii DNA, tot ieri Marius Ovidiu Aioanei a demisionat din Poliție. Păstrând tăcerea într-un stil neostalinist, Poliția nu a emis niciun anunț oficial cu privire la acest subiect. Ca și cum în ograda comisarului-șef Marian Badea nu s-ar fi întâmplat nimic. (Sursă foto: adevarul.ro)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *