Update, 10 aprilie 2024, ora 16:20

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările în acest dosar.

Cei doi minori de 17 ani (din comuna argeșeană Bradu și, respectiv, din orașul Buftea, județul Ilfov), aflați în arest preventiv, vor fi trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală asupra unui minor.

De asemenea, tânărul de 21 de ani din Pitești, care este sub control judiciar, va fi trimis în judecată pentru infracțiunea de instigare la agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor (în stare de recidivă).

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei tineri.

Update, 27 martie 2024, ora 11:05

„Față de tânărul de 21 de ani din Pitești reținut pentru 24 de ore în ziua de 25 martie, după ce l-ar fi instigat pe minorul de 17 ani din Bradu (reținut anterior) la savârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Minorul de 17 ani cu domiciliul în județul Ilfov reținut pentru 24 de ore în ziua de 25 martie sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru identificatea celei de-a doua tinere, posibil având calitatea de persoană vătămată, în vederea clarificării tuturor aspectelor ce fac obiectul cercetărilor”, anunță Poliția Argeș.

Update, 26 martie 2024, ora 13:05

Poliția Argeș: „În contextul cercetărilor desfășurate cu privire la faptele care au avut loc în ziua de 2 martie 2024 într-un mijloc de transport în comun, când mai mulți tineri s-au manifestat agresiv față de două tinere, polițiștii au continuat cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar în urma administrării de probatoriu și a parcurgerii etapelor procesuale au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un alt tânăr, de 21 de ani, din Pitești, care l-ar fi instigat pe primul la săvârșirea infracțiunii care face obiectul cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au reținut pentru 24 de ore și un al doilea tânăr, de 17 ani, cu domiciliul pe raza județului Ilfov (n.r. – din orașul Buftea), care ar fi atins o tânără în zonele intime, în aceleași împrejurări.

Cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”. 

„În acest context, reiterăm apelul public în vederea identificării celei de-a doua tinere, posibil având calitatea de persoană vătămată. Tânăra căutată sau persoanele care pot da informații cu privire la aceasta sunt rugate să contacteze Poliția Municipiului Pitești – Biroul de Investigații Criminale Pitești, la numărul de telefon 0248.607.009”, mai transmite Poliția Argeș.

Update, 22 martie 2024, ora 20:20

În cele din urmă, inculpatul cercetat pentru agresiune sexuală (Nicolae Pitu Buică, de 17 ani, din Bradu) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a contestat hotărârea prin care Judecătoria Pitești îl pusese pe inculpat doar sub control judiciar pentru 60 de zile, iar Tribunalul Argeș a admis contestația.

Cităm din hotărârea Tribunalului Argeș: „În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen., rap. la art. 204 C.pr.pen., admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva Încheierii penale pronunţate la data de 15.03.2024 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piteşti în dosarul nr. 5053/280/2024, desfiinţează în parte încheierea atacată şi, rejudecând:

În temeiul art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., cu referire la art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 lit. e Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti prin referatul din data de 15.03.2024 şi, pe cale de consecinţă, dispune arestarea preventivă a inculpatului B.P.N., pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la data încarcerării efective”.

Update, 16 martie 2024, ora 18:25

Procurorul de caz a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului (Nicolae Pitu Buică) cercetat pentru agresiune sexuală, dar judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Pitești a respins propunerea. Acesta a hotărât ca inculpatul (în vârstă de 17 ani, din comuna Bradu) să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Iată hotărârea: „În baza art. 227 alin. (1) C.pr.pen., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în dosarul de urmărire penală nr. x.

În baza art. 227 alin. (2) C.pr.pen., dispune luarea faţă de inculpatul B.P.N. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 15.03.2024 şi până la data de 13.05.2024 inclusiv.

În temeiul art. 215 alin. (1) şi (2) C. proc. pen., pe durata controlului judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

-să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat;

-să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

-să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar în faţa căruia se află cauza, respectiv Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul I.P.J. Argeș, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

-să nu se apropie de persoana vătămată S.L.N. și de martorii G.M., D.D., A.R. și Vasile V.M.A. la o distanță mai mică de 20 de metri și să nu ia legătura, direct sau indirect, pe nicio cale, cu aceștia;

-să nu depăşească limita teritorială a județului Argeş decât cu încuviinţarea organului judiciar în faţa căruia se află cauza.

În temeiul art. 215 alin. (3) C.p.p., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Știrea inițială, 15 martie 2023, ora 14:50

Joi, 14 martie 2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală și au identificat și reținut un minor de 17 ani.

Potrivit anchetatorilor, pe 2 martie, în jurul orei 19:00, în timp ce se aflau într-un autobuz Publitrans, în Pitești, mai mulți tineri s-au manifestat agresiv față de o adolescentă în vârstă de 17 ani. Individul ulterior reținut de polițiști, care este din comuna argeșeană Bradu, ar fi atins-o în zonele intime.

După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare împotriva lui a unei măsuri preventive.

„În contextul cercetărilor aflate în desfășurare în cauza penală de mai sus, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, desfășoară cercetări pentru identificarea unei a doua posibile victime, care, în aceleași împrejurări cu persoana vătămată care a formulat plângere, s-a aflat în același autobuz (linia 7B, autobuz care se deplasa pe relația Centru spre cartierul Craiovei, evenimentul având loc în apropiere de stația Negoiu), respectiv ar fi fost agresată de aceleași persoane.

Astfel, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești transmit un apel public prin care îi solicită celei de-a doua tinere, posibil având calitate de persoană vătămată, să se prezinte la sediul Poliției Municipiului Pitești în vederea clarificării situației de fapt în legătură cu aspectele care fac obiectul cercetărilor în cauza penală amintită”, transmite Poliția Pitești.

Tânăra căutată sau persoanele care pot da informații cu privire la aceasta sunt rugate să contacteze Biroul de Investigații Criminale Pitești, la numărul de telefon 0248.607.009. (Foto principal: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *