Update, 3 aprilie 2024, ora 20:10

Este joaca de-a șoarecele și pisica între primarul suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu, și DNA Pitești.

Georgescu a contestat din nou arestul la domiciliu și din nou, astăzi, 3 aprilie 2024, Tribunalul Argeș i-a admis contestația: a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Doar că hotărârea nu este definitivă, poate fi contestată și, la fel ca data trecută, atunci când a avut câștig de cauză, este de așteptat ca DNA Pitești să depună contestație.

Până la o hotărâre definitivă, Ion Georgescu rămâne în arest la domiciliu.

„Admite cererea formulată de inculpatul GI. Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu (…) cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri.

(…) Pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul are următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b)să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c)să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (I.P.J. Argeş – Biroul Supravegheri Judiciare), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

(…) Impune inculpatului ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii:

a)să nu părăsească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei;

b)să nu exercite funcţia de primar al oraşului Mioveni;

c)să nu comunice direct sau indirect cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana Nicoleta sau cu membrii familiei acestora. Atrage atenţia inculpatului că (…) în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, aceasta poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive.

Constată ca rămasă fără obiect cererea formulată de inculpatul Georgescu Ion de a i se permite să părăsească imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu în data de 06.04.2024 în intervalul 10:00-12:00, pentru a se deplasa la domiciliul părinţilor săi.

(…) Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 15.05.2024, ora 09:30.

(…) Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în hotărârea de astăzi de la Tribunalul Argeș.

Știrea inițială, 19 martie 2024, ora 15:00

Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, nu scapă de arestul la domiciliu. DNA Pitești a contestat hotărârea din 12 martie prin care Tribunalul Argeș a înlocuit arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, iar astăzi Curtea de Apel Pitești a admis contestația.

Hotărârea Curții de Apel Pitești: „În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Piteşti împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi, rejudecând: În temeiul disp. art.242 alin.2 Cod procedură penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion cu măsura preventivă a controlului judiciar.

În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale.

În temeiul disp. art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă petentul inculpat la 200 de lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 19 martie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii şi a Parchetului, prin intermediul grefei instanţei”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *