Update, 1 aprilie 2024, ora 20:10

La propunerea procurorului de caz, Tribunalul Argeș a hotărât prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive.

„În temeiul art. 236 alin.1) C.proc.pen., admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş în dosarul de urmărire penală nr. …

În baza art. 234 C.proc.pen. și art. 236 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2) C.proc. pen., prelungeşte măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpata Ștefănache Ileana Ramona, în prezent aflată în stare de arest preventiv la IPJ Argeş, prin încheierea nr. 41 din data de 08.03.2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 1956/109/2024, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 07.04.2024 şi până la data de 06.05.2024”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.

Știrea inițială, 12 martie 2024, ora 13:35

Doctorița Ramona Ileana Ștefănache, la data faptelor care i se impută șefă a Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Pitești, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Pitești a respins astăzi contestația formulată de doctoriță împotriva arestării sale preventive.

Hotărârea Curții de Apel Pitești: „În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Ștefănache Ileana Ramona, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împotriva încheierii nr. 41 din 08 martie 2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 1956/109/2024.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe contestatoare la plata sumei de 200 de lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul parţial al apărătorului din oficiu pentru inculpată, în cuantum de 85,00 de lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu astăzi, 12 martie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”.

Doctorița Ramona Ileana Ștefănache este inculpată într-un dosar în care este acuzată de săvârșirea a nu mai puțin de 147 de acte materiale de luare de mită. Pentru că, în unele cazuri, ar fi împărțit șpăgile primite și cu alte cadre medicale, ea este inculpată și pentru dare de mită în formă continuată. Dosarul este instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș (aici subiectul pe larg).

Pe 8 martie, Tribunalul Argeș a hotărât arestarea ei preventivă pentru 30 de zile. (Sursă foto: Facebook | Ramona Ștefănache)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *