„Faptul că sistemul de învăţământ din România are multe lipsuri o știm cu toţii. Însă există câteva lucruri simple prin care, dacă ar fi implementate, societatea românească s-ar schimba cu mult în bine. Există cel puţin o materie care ar trebui să fie indispensabilă din programa şcolară pentru ca în România să vedem un progres accelerat: educaţia financiară.

Poate părea ciudat că este nevoie de o educaţie financiară în România, însă aceasta este o problemă serioasă care nu trebuie scăpată din vedere. Educaţia financiară este cea care te învaţă cum să produci bani, dar mult mai important decât asta este faptul că te învaţă cum să gestionezi banii pe care îi câştigi. Există oameni care câştigă mii de euro lunar, dar cu toate acestea sunt plini de datorii, iar oameni care câştigă 2-3.000 de lei lunar se încadrează cu toate cheltuielile şi au un trai decent”, afirmă Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

„Fiecare dintre noi câştigăm bani, mai mulţi sau mai puţini, după putinţa fiecăruia, însă foarte important este ce facem cu acei bani câştigaţi. De aceea este foarte important să se predea educaţia financiară încă din copilărie, pentru ca atunci când copiii devin adulţi şi încep să producă bani să ştie ce să facă pentru a produce şi mai mult şi a ridica nivelul de trai al societăţii.

Educaţia financiară nu înseamnă doar învăţarea gestionării banilor, ci şi cum se produc şi, mai ales, cum se înmulţesc banii. De exemplu, dacă ai 1.000 de euro nu trebuie să îi cheltuieşti pe toţi pe un telefon, asta este o gestionare precară a resurselor. Poţi foarte uşor să îţi iei un telefon de 500 de euro cu aproximativ aceleaşi funcţii şi restul de bani să îi investeşti în ceva care poate să-ţi producă un venit lunar. Acest lucru trebuie să îi învăţăm pe copii atât acasă, cât şi la şcoală”, mai punctează candidatul independent pentru Camera Deputaților Virgil Baciu.

Baciu susține și că, în cazul în care va ajune în Parlamentul României, intenționează să implementeze în Argeș un proiect care să le vină tinerilor în ajutor.

„Tocmai pentru că am observat această carență în sistemul de învățământ din România, îmi doresc să pun bazele Proiectului XeLa, pe care am anunţat ieri că îl voi implementa în judeţul Argeş dacă voi deveni deputat, pentru a-i învăţa pe tineri cum să câştige bani de acasă folosindu-se de această resursă nelimitată numită Internet. Ulterior, dacă proiectul va avea succes (şi sunt ferm convins că va avea succes) – el va putea fi extins şi vom aborda şi tema gestionării banilor câştigaţi.

Sunt convins că prin această educaţie financiară societatea românească poate să aibă mult de câştigat şi nivelul de trai în România se va îmbunătăţi”, încheie Virgil Baciu, candidat independent pentru Camera Deputaților.

Comandat de: candidatul independent Virgil Baciu. Realizat de: Codunas Paul-Mihail PFA. Cod unic de identificare mandatar financiar: 2207/03.11.2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *