Învestirea în funcție a primarului ales al Piteștiului, Cristian Gentea (PSD), întârzie. Deși era de așteptat ca situația să fie clarificată astăzi, Tribunalul Argeș a hotărât să amâne pentru vineri, 13 noiembrie 2020, pronunțarea asupra contestațiilor din cauza cărora întârzie învestirea noului primar și a noului Consiliu Local Pitești.

Cele două contestații nu îl privesc pe Cristian Gentea, ci au legătură cu validarea Consiliului Local Pitești rezultat din alegerile de pe 27 septembrie. Una este formulată de Instituția Prefectului Argeș și se referă la problemele pe care Cornel Ionică (PSD), consilier local ales, le are cu Agenția Națională de Integritate. Cealaltă este a PMP Argeș, care nu îl vrea consilier local pe Dănuț Dinu, după ce l-a exclus din partid.

Până când justiția nu se pronunță, Consiliul Local Pitești rezultat în urma scrutinului din septembrie nu se poate constitui legal, iar primarul ales nu poate depune jurământul pentru a fi învestit. Tribunalul Argeș ar urma, așadar, ca vineri să decidă în privința contestării mandatelor celor doi consilieri locali aleși. Odată ce justiția se va pronunța, prefectul Emanuel Soare va convoca în termen de 5 zile de la data la care va primi verdictul scris al instanței, potrivit legii, ședința de constituire a noului CL și de învestire în funcția de primar a lui Cristian Gentea.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *