Grand Twizy este vehiculul electric inovativ conceput de echipa Pro Electric Team de la Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești (UPIT).

Echipa, alcătuită din studenții Ana Maria Arsene, Vlad Nicolae Turcescu și Dănuț Gabriel Olaru și coordonată de conf.dr.ing. Dănuț Gabriel Marinescu, și-a prezentat proiectul la concursul național Twizy Contest 2020 – Off the street, desfășurat în această lună în organizarea Creativ Lab – Renault Technologie Roumanie.

Pro Electric Team s-a clasat pe locul al doilea, într-o competiție la care au concurat 12 echipe de la mai multe universități din țara noastră, după cum scrie upit.ro.

Grand Twizy a fost conceput – pe baza vehiculului de serie Renault Twizy – în laboratorul de Sisteme Alternative de Propulsie – Vehicule Electrice și Hibride din cadrul centrului de cercetare „Ingineria Automobilului” al UPIT.

„Cu modificări constructive minime, caroseria noului concept se înscrie în cerințele actuale ale unui astfel de quadriciclu urban, oferind versatilitate în utilizare pentru persoane și bagaje, prin modularitatea interiorului.

În plus, perioada de utilizare a vehiculului se poate extinde pe toata durata anului, prin etanșeizarea habitaclului și adaptarea unui sistem de ventilare-încălzire.

Pentru transportul unor bagaje, în partea din spate a fost conceput un portbagaj rabatabil.

Noile elemente ale caroseriei pot fi realizate din materiale reciclate, folosind tehnologia imprimării 3D.

Sistemul electric inovativ, realizat în spiritul noilor tendințe în domeniul vehiculelor electrice, include:

-un sistem de propulsie alimentat la 48 V, cu costuri diminuate;

-o baterie de tracțiune cu capacitate energetică mărită la 13 kWh, cu tehnologie nouă  de tip NMC (Nichel Mangan Cobalt). Aceasta poate extinde autonomia de la 80 de km la 130-160 de km;

-un sistem dublu de încărcare, prin cablu și wireless, de tip bidirecțional. La nevoie, el permite și alimentarea locuinței (V2H – Vehicle to Home) sau a rețelei electrice (V2G – vehicle to Grid);

-un sistem de încărcare suplimentar de la celule fotovoltaice montate pe pavilion;

-o instalație electrică la 12 V optimizată, cu sistem de iluminare cu tehnologie LED și baterie de servitute cu supercapacitoare”, se arată în prezentarea făcută în articolul publicat de upit.ro.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *