A murit Mugurel Niculescu, fost decan al Facultății de Educaţie Fizică şi Sport a Universității din Pitești, profesor și antrenor.

„Cu profund regret, vă anunțăm trecerea la cele veșnice a celui care a fost prof. univ. dr. Niculescu Mugurel, profesor, antrenor și mentor a numeroase generații de studenți, sportivi și profesori în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității din Pitești.

La nivelul echipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formațiile din Pitești, dar și Rapidul, cu care a terminat pe locul 3 în 1990 în Cupa CEV. În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu medalia Meritul Sportiv clasa a III-a.

În paralel cu cariera sportivă, domnul profesor universitar-doctor Mugur Niculescu a avut și o prodigioasă activitate academică. Dânsul a activat în cadrul Universității din Pitești, fiind decanul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport pe perioada a două mandate, între 2004 și 2012.

De-a lungul activității sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale. A fost îndrumător de doctorat în cadrul Universității din Pitesti, coordonând numeroase teze de prestigiu.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de mâine, după prânz, la capela Bisericii Sfânta Vineri din Pitești”, transmite Julien Leonard Fleancu, decan al Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *