După realizarea (de către firma piteșteană Ingineria Italia SRL) și ulterior aprobarea în Consiliul Local (în vara acestui an) a studiului de oportunitate, proiectul viitorului Spital Municipal Pitești a intrat într-o nouă etapă.

Primăria a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Planului de Urbanism Zonal. Documentația va fi făcută de BLDG Architecture SRL din București, în schimbul sumei de 165.996,11 lei. Potrivit contractului, firma are la dispoziție 120 de zile pentru întocmirea SF-ului și a PUZ-ului.

Reprezentanții firmei, arhitecții Cristina Arghir și Dan Voicu, au făcut deja prima vizită în teren, pe amplasamentul de pe strada Depozitelor (zona intersecției de la Send 92) al viitorului spital.

În primăvara acestui an, viceprimarul Gelu Tofan anunța că viitorul spital din Pitești ar urma să aibă subsol, demisol, parter și patru etaje, cu până la 250 de paturi. Printre altele, spunea Tofan, vor exista secții de neurologie, cardiologie, oncologie, diabetologie, oftalmologie, gastroenterologie, ATI și o unitate pentru mari arși. Spitalul va fi dotat cu RMN și CT și va avea și heliport.

Construirea clădirii ar urma să coste 97 de milioane de euro. La această sumă s-ar adăuga cheltuielile necesare pentru dotarea cu aparatură medicală și mobilier, investiția totală fiind estimată la 119 milioane de euro, susținea viceprimarul Gelu Tofan. În ceea ce privește finanțarea investiției, viceprimarul afirma că sunt luate în calcul fie un parteneriat public-privat, fie susținere parțială de la bugetul de stat, fie fonduri europene.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *