Proiectul studiului de oportunitate pentru construirea pe strada Depozitelor din Pitești (pe un teren de peste 7 hectare din zona intersecției de la Send 92) a unui spital municipal va fi supus dezbaterii și votului în ședința din luna aprilie a Consiliului Local.

Viceprimarul Gelu Tofan a prezentat, cu puțin timp în urmă, în conferință de presă, imagini cu felul în care ar urma să arate viitorul Spital Municipal Pitești.

Conform sursei citate, viitorul spital din Pitești ar urma să aibă subsol, demisol, parter și patru etaje, cu 250 de paturi. Capacitatea va putea fi extinsă până la 500 de paturi, „dacă este necesar”. Printre altele, spune Tofan, vor exista secții de neurologie, cardiologie, oncologie, diabetologie, oftalmologie, gastroenterologie și ATI, ba chiar și o unitate pentru mari arși. Spitalul va fi dotat cu RMN și CT și va avea și heliport.

Construirea clădirii ar urma să coste 97 de milioane de euro. La această sumă s-ar adăuga cheltuielile necesare pentru dotarea cu aparatură medicală și mobilier, investiția totală fiind estimată la 119 milioane de euro, susține viceprimarul Gelu Tofan. În ceea ce privește finanțarea investiției, viceprimarul afirmă că sunt luate în calcul fie un parteneriat public-privat, fie susținere parțială de la bugetul de stat, fie fonduri europene.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *