„Voi susține recalificarea profesională a persoanelor afectate de pandemie prin cursuri gratuite”, spune Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

„Foarte multe domenii de activitate au fost lovite puternic de acest virus care a pus stăpânire pe ţară. Sute de mii de oameni au rămas fără loc de muncă sau au trebuit să se reorienteze către alte domenii care încă mai funcţionează. Pentru unii este mai uşor, pentru alţii este foarte dificil să se recalifice pentru o altă meserie. Acest lucru este cu atât mai greu pentru persoanele ajunse deja în jurul vârstei de 50 de ani.

Dacă voi reuşi să ajung deputat după alegerile din 6 decembrie, voi iniţia un proiect de lege prin care oamenii care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei sau din alte motive să poată beneficia de cursuri de recalificare pentru a se angaja într-un alt domeniu”, afirmă Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

„Este greu pentru cineva care a stat în şomaj aproape tot anul să-şi permită plătirea unui curs de recalificare, de aceea voi veni în ajutorul lor cu un proiect prin care aceste cursuri să fie decontate de stat. Există un program similar prin ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă), însă eu vreau să fie simplificat şi extins către toate categoriile de persoane.

În acest sens, poate fi de mare ajutor şi proiectul XeLa de care am tot vorbit, dar pentru cei care nu se simt atraşi de internet trebuie să existe posibilitatea recalificării într-un domeniu fizic. De exemplu, dacă cineva a fost ospătar la un restaurant şi acum, cu pandemia, nu şi-a mai putut desfăşura această activitate, statul ar trebui să-i deconteze un curs de frizer pentru a se putea reprofila şi a reintra în câmpul muncii.

Trăim vremuri dificile şi trebuie să ne unim cu toţii pentru a trece cu bine peste această perioadă, iar statul are obligaţia să le acorde o atenţie mai mare oamenilor care ţin ţara în spate”, încheie Virgil Baciu, singurul candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

Comandat de: candidatul independent Virgil Baciu. Realizat de: Codunas Paul-Mihail PFA. Cod unic de identificare mandatar financiar: 2207/03.11.2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *