Într-o recentă ediție a emisiunii sale, Starea Nației de pe Prima TV, Dragoș Pătraru mătură pe jos cu prefectul Argeșului, Emanuel Soare.

Postarea halucinantă de pe Facebook – din ziua alegerilor de duminică – a prefectului (amănunte, aici) a fost taxată de jurnalist. „Ăsta ar fi trebuit să zboare din funcție imediat după ce a postat această mizerie. Să-i sune telefonul și de la celălalt capăt al firului să i se spună: Fraiere, strânge-ți boarfele imediat și cară-te! Nu poți reprezenta Guvernul României cu asemenea concepții! Un prefect îi amenință pe cetățeni că nu-i bagă în seamă dacă nu arată că au votat și nimeni nu se sesizează! Nimeni nu-l ia (…) de-o aripă să-l scoată din funcție!”.

Fragmentul referitor la prefectul județului Argeș poate fi vizionat începând de la minutul 5:

Emanuel Soare nici nu a demisionat, nici nu a fost demis. Nici nu și-a cerut public scuze, nici nu și-a șters postarea.

Postare pe care am taxat-o, la timpul respectiv, doar noi (aici), alți foarte puțini colegi din presă și câțiva internauți. Dinspre societatea civilă organizată în ONG-uri, nicio reacție. Dinspre partide, la fel. USR tace. PSD tace. Una dintre explicații: oamenii lor au procedat sau ar proceda identic în situații similare. O alta: partidele nu dau două cepe degerate pe dreptul cetățeanului de a fi apărat în fața derapajelor funcționarilor statului.

Salut reacția lui Dragoș Pătraru, unul dintre puținii jurnaliști cu notorietate din presa românească echidistanți, imparțiali. (Sursă foto: captură video Starea Nației)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.