Într-o recentă ediție a emisiunii sale, Starea Nației de pe Prima TV, Dragoș Pătraru mătură pe jos cu prefectul Argeșului, Emanuel Soare.

Postarea halucinantă de pe Facebook – din ziua alegerilor de duminică – a prefectului (amănunte, aici) a fost taxată de jurnalist. „Ăsta ar fi trebuit să zboare din funcție imediat după ce a postat această mizerie. Să-i sune telefonul și de la celălalt capăt al firului să i se spună: Fraiere, strânge-ți boarfele imediat și cară-te! Nu poți reprezenta Guvernul României cu asemenea concepții! Un prefect îi amenință pe cetățeni că nu-i bagă în seamă dacă nu arată că au votat și nimeni nu se sesizează! Nimeni nu-l ia (…) de-o aripă să-l scoată din funcție!”.

Fragmentul referitor la prefectul județului Argeș poate fi vizionat începând de la minutul 5:

Emanuel Soare nici nu a demisionat, nici nu a fost demis. Nici nu și-a cerut public scuze, nici nu și-a șters postarea.

Postare pe care am taxat-o, la timpul respectiv, doar noi (aici), alți foarte puțini colegi din presă și câțiva internauți. Dinspre societatea civilă organizată în ONG-uri, nicio reacție. Dinspre partide, la fel. USR tace. PSD tace. Una dintre explicații: oamenii lor au procedat sau ar proceda identic în situații similare. O alta: partidele nu dau două cepe degerate pe dreptul cetățeanului de a fi apărat în fața derapajelor funcționarilor statului.

Salut reacția lui Dragoș Pătraru, unul dintre puținii jurnaliști cu notorietate din presa românească echidistanți, imparțiali. (Sursă foto: captură video Starea Nației)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *