Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, a postat astăzi pe pagina sa oficială de socializare un mesaj pe care îl cataloghez ca fiind aiuritor.

“Data viitoare când vă veți plânge pe fb (n.r. – Facebook) că nu merg bine lucrurile în țară sau când veți veni cu petiții la mine să îmi spuneți că aleșii dvs. nu fac nimic pentru dvs., vă voi cere să îmi arătați dacă ați votat la aceste alegeri. Voi plânge pe umărul dvs., dar nu vă voi putea ajuta. Imaginați-vă asta!”, a scris prefectul Soare, probabil supărat pe absenteismul masiv de la alegerile parlamentare de astăzi, încă aflate în desfășurare.

Scriu aici ce i-am comentat și la postare: Nimeni nu trebuie să își imagineze așa ceva. Pentru că așa ceva nu se poate întâmpla. Sunteți un funcționar al statului, cu atribuții legale, care nu are dreptul să condiționeze rezolvarea unei petiții. Că cineva a votat sau nu – nu are nicio legătură cu obligația prefectului de a-și îndeplini atribuțiile. Și încă ceva: îi reamintesc prefectului că în România votul este un drept, nu o obligație.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *