Update, 12 decembrie 2020, ora 8:00

Renumărarea nu a adus schimbări semnificative. Voturile declarate inițial nule sau albe și care s-au dovedit a fi, de fapt, valabil exprimate au fost distribuite astfel: PSD – 23, PRO România – 7, AUR – 6, USR-PLUS – 6, PNL – 3, PRM – 3, PER – 3, PSR (Partidul Socialist Român) – 3, PMP – 2, Partidul Noua Dreaptă – 2, Asociația Liga Albanezilor din România – 2, Asociația Partida Romilor “Pro Europa” – 2, candidatul independent Virgil Baciu – 1, Partidul Verde – 1, Uniunea Sârbilor din România – 1, Uniunea Polonezilor din România – 1, Uniunea Democrată Turcă din România – 1, Uniunea Ucrainenilor din România – 1.

Știrea inițială, 10 decembrie 2020, ora 16:23 

Toate voturile nule și albe contabilizate în județul Argeș la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, vor fi renumărate.

Hotărârea a fost luată de Biroul Electoral Central, care a acceptat contestațiile formulate de PNL, PMP și Partidul Social Democrat al Muncitorilor (PSDM).

Printre altele, reprezentanții celor 3 partide au constatat la verificarea făcută la Biroul Electoral de Circumscripție Argeș că mai multe voturi declarate nule în procesele verbale venite de la secțiile de votare ar fi, de fapt, valabil exprimate.

Cele 3 partide s-au adresat inițial Biroului Electoral de Circumscripție, cerând renumărarea voturilor declarate nule și albe din toate secțiile din Argeș. BEC Argeș și-a declinat competența în favoarea Biroului Electoral Central. Prin urmare, PNL, PMP și PSDM au trimis contestațiile la BEC, iar în urmă cu puțin timp Biroul Electoral Central le-a admis.

BEC a hotărât “renumărarea voturilor nule și albe pentru Senat și Camera Deputaților exprimate în secțiile de votare din Circumscripția electorală județeană nr. 3 Argeș, de către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 3 Argeș, precum și refacerea centralizării rezultatelor votării, acolo unde este cazul, până cel mai târziu la data de 11 decembrie 2020”.

TEXTUL HOTĂRÂRII BEC 

În Argeș sunt 3.131 de voturi declarate nule la alegerile pentru Camera Deputatilor și 2.752 la cele pentru Senat. Voturi albe: 1.085 la alegerile pentru Camera Deputaților și 1.325 la alegerile pentru Senat.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *