Asociația Pro Infrastructură a dat publicității astăzi noi imagini de pe șantierul lotului 1 (Sibiu-Boița) al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu. „Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susținut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31%, cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% – 70%.

Lucrări complexe precum viaductul de la Boița pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023, dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022.

În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr și colaboratorilor lor și urmărim cu atenție și oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 și 4”, transmite Asociația Pro Infrastructură.

Secțiunea 1 Sibiu-Boița va avea o lungime de 14,150 de km. Lotul 1 al secțiunii, de la km 0+000 până la km 13+170, este realizat de PORR Construct SRL din România, subsidiară a companiei PORR AG Austria.

CNAIR informează că valoarea contractului de proiectare și execuție se ridică la aproape 613.000.000 de lei fără TVA și că termenul de finalizare este luna mai a anului 2023 (aici amănunte și despre celelalte secțiuni).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *