Filarmonica Pitești organizează joi, 4 martie 2021, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncțional, primul concert al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești va reveni dirijorul Florin Totan. Soliști, violonista Luminitza Petre și violistul Adrian Vasile. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră în Mi bemol major și Joseph Haydn – Simfonia nr. 103 în Mi bemol major, Drumroll.

Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan a studiat arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache şi R. Schumacher. A întrerprins turnee concertistice în Franţa, Italia, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Israel, Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Mexic, Egipt, Ecuador, Turcia și SUA, conducând orchestre renumite. A participat la festivalurile internaţionale în Paris, Avignon, Bergamo ş.a.m.d. Din ianuarie 2000, este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea. A mai fost prezent la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute, bucurându-se de aprecieri atât din partea publicului, cât şi a orchestrei simfonice.

Absolventă a Academiei de Muzică din București, Luminitza Petre este violonistă, dirijoare, membră în diferite formații de muzică de cameră, fondatoare și manager al diferitelor ansambluri și festivaluri muzicale.

Funcţia de concertmaestru la Orchestra de Stat Stuttgart şi la Academia Internaţională Bach sau Orchestra de Camera Heilbronn a fost un avantaj pentru cariera sa dirijorală ulterioară. A dirijat orchestrele simfonice din Nürnberg, Vogtland, Moscova, Oradea, Timişoara, Sibiu și Ploieşti și Orchestra de Cameră Radio Bucureşti. Este laureată a concursurilor internaționale de gen, fiind invitată la festivaluri prestigioase din lume. Cântă pe vioara Matteo Gofriller, fabricată în Veneţia în anul 1690. Va fi în premieră la Filarmonica Pitești.

Adrian Vasile a urmat la Universitatea Națională de Muzică București cursurile de licență și de master ale Facultății de Interpretare Muzicală, secția violă.

Fost prim-violist al Filarmonicii Pitești, este membru al Orchestrei Române de Tineret, colaborând cu cele mai importante orchestre din țară. A urmat masterclassuri cu profesori de prestigiu, a oținut importante premii la concursurile naționale și internaționale și a susținut concerte cu diferite orchestre în China, Franța, Italia, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Olanda, Israel și Monaco. În prezent, este doctorand al U.N.M.B., membru al orchestrei Naționale Radio și șef partidă al Operei Naționale București.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet fiind de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii. Pe fondul regulilor sanitare, vor fi vândute bilete doar în limita a 30% din capacitatea sălii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *