Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș informează că noua procedură de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Ordinul președintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.

Actul normativ reglementează procedura de lucru internă a organelor de inspecție fiscală și responsabilizează funcționarii publici implicați în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activității de inspecție fiscală.

De asemenea, prin procedura menționată sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanţii echipei de inspecţie fiscală, şeful de serviciu şi conducătorul activităţii de inspecţie fiscală.

Prin aplicarea procedurii de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, prevăzută în OPANAF nr. 4077/2020, efectul scontat este de creștere a calității actului de inspecție fiscală”, transmite ANAF prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Distribuie
  • Premieră la ANAF

    ANAF anunță că publică pe portalul său prima listă a contribuabililor persoane juridice ca…
  • ANAF, atenționare

    Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează, prin Administrația Județean…
  • Video. ANAF anunță controale de amploare

    ANAF va demara controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Anunțul a f…
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *