Carrefour România retrage de pe piață anumite loturi din produsul Sărățele cu susan 110 g Salatini. Motivul: o alertă europeană referitoare la prezența peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan folosite ca ingredient la fabricarea acestui produs.

Printre magazinele din țară în care au fost comercializate aceste loturi se numără și Carrefour Pitești, care retrage produsul de la vânzare.

Datele de identificare ale produsului sunt următoarele:
-denumire: Sărățele cu susan 110 g Salatini;
-furnizor: Maspex România SRL;
-Cod EAN: 5941588012717;
-Loturi/DLC: L011193/07.2021 și L011252/07.2021.

“Oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung. Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create! Pentru informații suplimentare, puteți contacta Carrefour România SA: clienti@carrefour.com”, se arată într-o informare dată publicității de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Amintim că o alertă similară vizează în aceste zile și magazinele Auchan (aici, amănunte).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *