Filarmonica Pitești organizează joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Alexandru Ganea, va urca pe scenă violoncelista Izabela Ghergu.

În program: R. Schumann – Concertul pentru violoncel și orchestră în la minor și F. Schubert – Simfonia a 6-a în Do Major.

Izabela Ghergu a început studiul violoncelului la șapte ani în orașul său natal, Târgoviște. În 2021 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesorului Marin Cazacu, în prezent fiind studentă la master.

Este membră a Orchestrei Române de Tineret și a Ansamblului Violoncellissimo, alături de care a susținut numeroase turnee naționale și internaționale. A participat la masterclassuri de specialitate cu violonceliști de renume, precum Mihai Marica, Denis Severin, Atanas Krastev, Ion Storojenco și Reinhard Latzko.

A concertat alături de filarmonicile din Râmnicu Vâlcea și Brașov, de Camerata Regală, Orchestra Fundației Regale Margareta a României, Orchestra KamerArt și Orchestra Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *