Update, 17 septembrie 2023, ora 21:00

În această seară a avut loc ultima reprezentație pe vechiul stadion „Nicolae Dobrin”. Inaugurat pe 1 mai 1964, stadionul, care atunci purta numele 1 Mai, va fi demolat după aproape 60 de ani, pentru construirea altuia nou pe același amplasament.

La evenimentul de astăzi au participat și foste glorii ale echipei FC Argeș, dar și doamna Gica Dobrin, soția celui mai mare fotbalist român, Nicolae Dobrin, care va da numele și viitoarei arene sportive a Piteștiului. Atât foștii fotbaliști, cât și juniorii clubului din Trivale, prezenți și ei la eveniment, au fost premiați.

S-au aprins torțe în peluza în care ani la rând galeria vulturilor și-a încurajat favoriții și tot acolo s-a desfășurat punctul culminant al serii: piconul unui utilaj a sfărâmat primele bucăți din peretele peluzei. Un moment demonstrativ, simbolic, imortalizat la fața locului de suporteri și care a prefațat lucrările de demolare, care vor începe efectiv săptămâna viitoare. Suporterii au luat cu ei acasă, ca amintire, bucăți din spărturile din beton. Alții au plecat acasă cu scaune de plastic din tribune.

Știrea inițială, 14 septembrie 2023, ora 14:50

Duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 18:30, va avea loc ultima reprezentație pe vechiul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești. La mijlocul săptămânii viitoare va începe demolarea stadionului, pentru construirea altuia nou, a anunțat cu puțin timp în urmă clubul FC Argeș.

„Duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 18:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” FC Argeș va organiza un turneu de minifotbal la care sunt invitați să participe piteștenii, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai clubului nostru.

Fanii echipei noastre vor avea posibilitatea de a-și lua la revedere de la arena de pe care au plecat învinse Real Madrid, Valencia și AEK Atena.

După terminarea partidelor, un utilaj de mari dimensiuni va sparge o bucată mare de beton din tribune, care ulterior va fi fărâmițată în bucăți de câțiva centimetri diametru. Însoțite de un certificat de autenticitate emis de clubul nostru, micile bucăți de beton le vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean”, informează clubul alb-violet. Detalii despre demolare și construirea viitorului nou stadion, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *