Update, ora 15:30

Ministerul Afacerilor Interne informează: „Începând de mâine, 9 martie 2022, ora 00:00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 cu privire la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, începând de la ora 00:00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc.)”.

Știrea inițială, ora 15:05

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține la această oră o conferință de presă. Subiectul principal: eliminarea restricțiilor sanitare ca urmare a ridicării stării de alertă începând de la miezul nopții. Rafila a anunțat următoarele măsuri, care intră în vigoare la noapte, la ora 00:00:

-intrare liberă, fără certificat verde, în instituții, mall-uri, restaurante, hoteluri;

-fără mască de protecție în aer liber și în spațiile închise (purtarea măștii nu va mai fi obligatorie nici pe stradă, nici în spațiile închise);

-nu vor mai exista limite în privința orarului de funcționare (în cazul magazinelor, restaurantelor etc.);

-izolarea și carantina nu vor mai fi obligatorii;

-formularul PLF nu va mai fi necesar la intrarea în țară;

-la intrarea în țară nu va mai fi cerut certificatul electronic Covid.

De asemenea, evenimentele private vor fi din nou permise, cu număr nelimitat de participanți. Barurile, cluburile și discotecile vor fi redeschise.

Autoritățile au eliminat toate restricțiile dintr-un foc, deși inițial, pe 1 martie, ministrul Sănătății afirma că acestea vor fi eliminat treptat.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.