Cu puțin timp în urmă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 Tigveni – Curtea de Argeș al viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu.

„Joi, 4 martie 2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect proiectare și execuție autostrada Sibiu – Pitești secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș.

Ofertantul desemnat câștigător este SC PORR CONSTRUCT SRL (n.r. – subsidiara din România a companiei PORR AG Austria), cu preţul de 1.678.873.121,77 de lei fără TVA.

Durata contractului este de 60 de luni, dintre care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru autostrada Sibiu – Pitești secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș, în lungime de 9,86 de km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

-construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de metri, cel mai lung fiind viaductul de la km 84+341, în lungime de 630 de metri;

-construirea unui tunel în lungime de 1.350 de metri în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale cu privire la formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia”, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Amintim că SC PORR CONSTRUCT SRL lucrează și pe tronsonul 1 Sibiu – Boița (aici amănunte). (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *