Focarul de coronavirus de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din comuna argeșeană Vedea s-a extins. Chestionată de Pitești 24 asupra subiectului, Emilia Mateescu, noul prefect al județului Argeș, a precizat în această seară că numărul pacienților de la spitalul din Vedea diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 44.

Amintim că în urmă cu o săptămână numărul pacienților de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” confirmați pozitiv era de 22.

Pacienții respectivi au fost transferați la spitale COVID din județ.

Cel puțin deocamdată, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș nu a comunicat oficial dacă a fost stabilită sau nu cauza focarului și nici dacă cineva este responsabil sau nu pentru situația creată.

Din pricina acestui focar, în Vedea incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns astăzi – 4 martie 2021 – la 13,12/1.000 de locuitori. Asta după ce ieri era de 7,75. Pentru că este vorba despre un focar în spital, nu se pune problema carantinării comunei Vedea, a declarat Emilia Mateescu pentru Pitești 24.

Comuna Vedea este singura localitate din Argeș care – din 26 februarie – se află în scenariul roșu.

Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din comuna Vedea se află sub autoritatea Consiliului Județean Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *