Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare și un cod galben. Codul galben vizează și zona de nord, montană, a județului Argeș.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 5 martie, ora 14:00 – 6 martie 2021, ora 16:00. Fenomene vizate: răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (6 martie) și în celelalte regiuni.

Vor fi precipitații, vineri (5 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief se vor semnala ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.
Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, de 70 km/h.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 5 martie, ora 16:00 – 6 martie 2021, ora 16:00. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ și viscol. Zone afectate: Carpații Orientali și Carpații Meridionali.

La munte va ninge moderat cantitativ (15-20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1.700 de metri rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *