Update, 12 februarie 2024, ora 09:00

Tribunalul Vâlcea a anulat Hotărârea Consiliului Local (CL) Pitești prin care 160 de hectare din Pădurea Trivale urmau să devină pădure-parc și care făcea praf și pulbere demersul de declarare ca arie naturală protejată. Hotărârea nu este definitivă: „Admite cererea. Anulează Hotărârea Consiliului Local al municipiului Piteşti nr. 416/31.08.2023. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Update, 6 noiembrie 2023, ora 20:40

La cererea Instituției Prefectului, Curtea de Apel Pitești a strămutat procesul de la Tribunalul Argeș, la Tribunalul Vâlcea.

Știrea inițială, 9 octombrie 2023, ora 15:00

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu (PNL), a decis să atace în instanță, la Tribunalul Argeș, pe motiv de nelegalitate, Hotărârea Consiliului Local (CL) Pitești prin care 160 de hectare din Pădurea Trivale urmau să devină pădure-parc și care făcea praf și pulbere demersul de declarare ca arie naturală protejată.

Perianu a explicat că principalul motiv al deciziei sale este lipsa transparenței în ceea ce privește informarea publicului cu privire la proiectul adoptat de majoritatea pesedistă din CL, susținută de primarul Cristian Gentea: „Trebuie respectată de la cap la coadă procedura transparenței decizionale prevăzută de legea 52 din 2003 (n.r. – legea privind transparența decizională în administrația publică).

Până ce justiția se va pronunța, Hotărârea CL (aici amănunte despre Hotărâre) este suspendată.

Amintim că grupul consilierilor locali USR (viceprimarul Mihai Mihăilescu, Sebastian Nedelcu, Ionuț Gherase, Manuela Dovleac, Virgil Chivu și Violeta German) este cel care, acum mai bine de o lună, a făcut sesizare pe adresa prefectului Radu Perianu cu privire la nelegalitatea Hotărârii CL (aici subiectul pe larg).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *