Filarmonica Pitești vă invită joi, 18 martie 2021, de la ora 19:00, la un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Gheorghe Iliuță, va participa, ca solistă, pianista Adriana Toacsen. În program: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la Directorul de scenă și Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 în La major și Franz Schubert – Simfonia nr. 3 în Re major

După absolvirea Liceului de Artă și a Universității Naționale de Muzică – secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A început studiul pianului la șase ani, muzica devenind pentru el profesie, nu numai pasiune.

A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim și Marek Janowski.

A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

Pianista Adriana Toacsen a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” și Universitatea Națională de Muzică București, instituție la care în prezent este cadru didactic.

A susținut concerte simfonice, recitaluri camerale și recitaluri solo, fiind laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale. A cântat la Filarmonica „George Enescu” din București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești și Timișoara, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate – la invitația ambasadelor țărilor respective – în Bruxelles, Washington și Chicago.

Pe lângă activitatea solistică și camerală, are și o bogată experiență ca acompaniator la concursul internațional „George Enescu”, secțiunea vioară.

A concertat cu violonistele Raluca Stratulat (Duo Atris) și Natalia Panceac, alături de orchestre simfonice sau în recitaluri duo sau camerale.

Dacă dirijorul Gheorghe Iliuță a mai fost la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Pitești, pianista Adriana Toacsen se va afla în premieră pe scena filarmonicii piteștene.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Prețul unui bilet este de 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de  reducerile aferente fiecărei categorii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *