Update, ora 18:30 

Primele 100 de doze de vaccin anti-COVID distribuite pentru județul Argeș au ajuns în Pitești. Vaccinurile au fost transportate cu o dubă UNIFARM, în cutii frigorifice, de la Institutul „Cantacuzino” din București până la sediul – din Pitești – al Direcției de Sănătate Publică (DSP). Duba a fost escortată de autospeciale ale forțelor de ordine, așa cum o impune regula statuată în întreaga Uniune Europeană.

De la DSP, o cutie cu 50 de doze de vaccin a fost direcționată către Spitalul Județean de Urgență din Pitești, iar o alta, cu alte 50 de doze, va ajunge peste puțin timp la Spitalul Municipal din Câmpulung.

Știrea inițială, ora 16:25 

Mâine, 31 decembrie 2020, va începe și în județul Argeș vaccinarea împotriva COVID-19.

Primele cadre medicale din Argeș care vor fi vaccinate anti-COVID lucrează la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești și, respectiv, la Spitalul Municipal din Câmpulung Muscel, a informat cu puțin timp în urmă prefectul Emanuel Soare. Vor fi vaccinate câte 50 de cadre medicale de la fiecare dintre cele două spitale.

Cele 100 de doze de vaccin anti COVID-19 vor ajunge în Argeș astăzi, potrivit sursei citate.

În România, faza I a campaniei de vaccinare anti-COVID vizează personalul medico-sanitar, primele vaccinate fiind cadrele medicale din cele 10 spitale de boli infecţioase din țară. Amintim că prima persoană vaccinată anti-COVID în România – pe 27 decembrie 2020 – este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” din București (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *