Prima persoană vaccinată – în această dimineață – anti-COVID în România este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” din București. Potrivit protocolului, ea a stat sub observație timp de 15 minute după ce i s-a administrat vaccinul.

„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a spus Mihaela Anghel după vaccinare, adăugând că se simte privilegiată pentru că a fost prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19.

„Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut. Mai dureros este cel antigripal!”, a afirmat asistenta, care le-a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze, pentru a scăpa de această greutate”.

Mihaela Anghel are 26 de ani și profesează de 4 ani la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”. La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Mihaela Anghel a făcut parte din echipa care a preluat prima persoană din România confirmată cu noul coronavirus.

Amintim că, în România, prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID vizează personalul medico-sanitar din cele 10 spitale de boli infecţioase din țară:

-Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
-Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
-Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara.

Potrivit prefectului Emanuel Soare, vaccinarea anti-COVID a personalului medical din Argeș ar putea începe săptămâna viitoare. (Sursă foto: Facebook RO Vaccinare)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *