Prima persoană vaccinată – în această dimineață – anti-COVID în România este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” din București. Potrivit protocolului, ea a stat sub observație timp de 15 minute după ce i s-a administrat vaccinul.
„Este începutul sfârșitului pandemiei”, a spus Mihaela Anghel după vaccinare, adăugând că se simte privilegiată pentru că a fost prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19.
„Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut. Mai dureros este cel antigripal!”, a afirmat asistenta, care le-a recomandat românilor „să deschidă bine ochii și să se vaccineze, pentru a scăpa de această greutate”.
Mihaela Anghel are 26 de ani și profesează de 4 ani la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”. La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Mihaela Anghel a făcut parte din echipa care a preluat prima persoană din România confirmată cu noul coronavirus.
Amintim că, în România, prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID vizează personalul medico-sanitar din cele 10 spitale de boli infecţioase din țară:
-Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi;
-Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare;
-Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava;
-Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara.
Potrivit prefectului Emanuel Soare, vaccinarea anti-COVID a personalului medical din Argeș ar putea începe săptămâna viitoare. (Sursă foto: Facebook RO Vaccinare)