De la 1 iulie 2022, vaccinarea împotriva Covid-19 se va face numai la cabinetele medicilor de familie, a anunțat Ministerul Sănătății cu puțin timp în urmă. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.  

„Începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății.

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București”, precizează Ministerul Sănătății.

În prezent, românii se pot vaccina anti-Covid și în centrele special deschise în acest sens. O parte dintre aceste centre, inclusiv din județul Argeș, și-au suspendat, însă, activitatea ca urmare a interesului scăzut al populației pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.