De la 1 iulie 2022, vaccinarea împotriva Covid-19 se va face numai la cabinetele medicilor de familie, a anunțat Ministerul Sănătății cu puțin timp în urmă. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.  

„Începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva Covid-19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății.

Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic, care se achiziționează de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București”, precizează Ministerul Sănătății.

În prezent, românii se pot vaccina anti-Covid și în centrele special deschise în acest sens. O parte dintre aceste centre, inclusiv din județul Argeș, și-au suspendat, însă, activitatea ca urmare a interesului scăzut al populației pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *