În PNL Argeș nu e liniște, chiar dacă în spațiul public nu au mai apărut cereri de înlocuire a deputatului Adrian Miuțescu de la conducerea filialei (de ce i se solicită demisia, aici). Toată lumea așteaptă ca la începutul anului viitor Miuțescu să fie schimbat din funcție (potrivit surselor noastre, va fi obligat să demisioneze). Chiar și Ludovic Orban – căruia Miuțescu îi datorează puterea pe care a avut-o în filială – și-ar fi dat deja acordul, urmând ca pe viitor, pentru o perioadă, de reorganizarea PNL Argeș să se ocupe deputatul Daniel Constantin.

Spuneam că nu e liniște. În ultimele zile, în partid s-au acutizat disputele pentru postul de viceprimar al Piteștiului care îi va reveni Partidului Național Liberal. Nominalizat în noiembrie ca propunere a PNL pentru acest post (în urma unei ședințe controversate – amănunte, aici), consilierul local Gelu Tofan este pe „făraș”. Apropiat al lui Adrian Miuțescu, Tofan își va pierde influența în partid odată cu mazilirea actualului lider al PNL Argeș. Este o realitate pe care o știe foarte bine Mihai Coteț, consilier local și om de afaceri.

Coteț vrea să fie viceprimar și lucrează la acest proiect politic. De curând, el ar fi discutat cu Daniel Constantin problema candidatului PNL pentru funcția de viceprimar al municipiului Pitești. În urma discuției, pare să fi rămas doar o chestiune de timp până când Mihai Coteț va primi în acest sens susținerea partidului, Gelu Tofan urmând să fie trecut pe linie moartă.

De asemenea, Mihai Coteț s-ar bucura și de sprijinul primarilor liberali din Argeș. Primarii nu îl au la inimă pe Tofan din cauza disprețului cu care acesta i-ar fi tratat pe vremea când Adrian Miuțescu deținea puterea în partid.

Mihai Coteț lucrează și la „eliminarea” concurenței. Tot de curând, Coteț ar fi avut o discuție aprinsă cu Ana Stan – consilier local – care, la rândul ei, își dorește să fie nominalizată de PNL ca propunere pentru un post de viceprimar al Piteștiului. Amintim că imediat după rezultatul foarte slab înregistrat de PNL Argeș la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Stan i-a solicitat public demisia lui Adrian Miuțescu. Mihai Coteț a fost mai diplomat la timpul respectiv, rezumându-se să ceară o reformare a filialei, fără să pronunțe nume. Teoretic, Mihai Coteț și Ana Stan sunt în aceeași barcă. Practic, cei doi sunt acum în competiție.

Situația va fi tranșată luna viitoare. Ședința de Consiliu Local pentru alegerea celor doi viitori viceprimari ai municipiului Pitești, mult întârziată, ar urma să se desfășoare la sfârșitul lui ianuarie (aici, detalii).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *