Cei doi viitori noi viceprimari ai Piteștiului ar putea fi aleși în ședința în plen de la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2021 a Consiliului Local, a afirmat cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă, primarul Cristian Gentea.

Alegerea viceprimarilor este blocată pentru că nu toți consilierii locali (23) au fost validați și au depus jurământul. Din cauza mutărilor dintr-o funcție în alta (PSD-iștii Lucrețiu Tudor și Cristian Dumitru au renunțat la calitatea de consilier local pentru posturi în Primărie) și a disputei din CL dintre majoritatea PNL – USR PLUS și PSD – care a condus la blocarea desemnării supleantului Radu Bănică în locul lui Lucrețiu Tudor – Consiliul Local nu este pe deplin constituit, astfel încât alegerea viceprimarilor să fie posibilă din punct de vedere legal.

„Dosarul este la Judecătorie, pentru validarea ultimilor doi consilieri. Legea spune că viceprimarii pot fi aleși doar după ce toți consilierii au fost validați și au depus jurământul. Eu cred că există toate premisele ca în ședința de la sfârșitul lunii ianuarie să alegem viceprimarii”, a spus Gentea.

Cei doi viitori consilieri locali sunt juristul Radu Bănică și economistul Cătălin Costescu, ambii de la PSD (aici, subiectul pe larg).

O funcție de viceprimar ar urma să fie ocupată de un consilier de la PNL (cel puțin deocamdată, propunerea liberalilor este Gelu Tofan), iar cealaltă – de un consilier de la USR PLUS (Mihai Mihăilescu – foto). PSD îl va avea candidat pe Dumitru Tudosoiu pentru una dintre cele două funcții (amănunte, aici).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *