PNL l-ar fi desemnat nestatutar pe Gelu Tofan (consilier local ales) ca propunere a partidului pentru funcția de viceprimar al Piteștiului.

Partidul a anunțat zilele trecute, printr-un comunicat de presă, că Tofan (foto) a fost votat de Biroul Politic Local (BPL) al PNL Pitești, în detrimentul Anei Stan și al lui Mihai Coteț, să fie propunerea liberalilor pentru un post de viceprimar al municipiului. Însă, potrivit statutului PNL și regulamentului intern privind organizarea, desfășurarea și conducerea activității organizațiilor locale și județene, nu BPL ar putea lua o astfel de hotărâre. Decizia i-ar aparține Comitetului de Coordonare Local.

Conform articolului 37, aliniatul 2, din statutul PNL, „organizația locală este condusă de un Comitet de Coordonare Local (CCL), care este organismul de decizie politică și care se întrunește trimestrial, precum și de un Birou Politic Local (BPL), care pune în practică hotărârile CCL și care se întrunește lunar”.

De asemenea, în articolul 56, litera f, din regulamentul la care am făcut referire mai sus se arată că BPL „coordonează activitățile de recrutare, selecție, stabilire și instruire a candidaților pentru alegerile locale și pentru funcțiile numite la nivel local, în afara partidului, pe baza regulamentului privind cariera politică, și le supune aprobării CCL”.

Gelu Tofan, omul lui Adrian Miuțescu (președintele PNL Argeș), ar fi apelat la această „strategie” pentru că BPL, fiind format din doar 21 de persoane, putea fi manevrat mai ușor în interesul său, spre deosebire de CCL, un for alcătuit din circa 100 de membri. Tofan le-ar fi promis votanților lui din BPL locuri în consiliile de administrație ale instituțiilor subordonate Consiliului Local Pitești după ce va deveni viceprimar al municipiului.

Mascarada a provocat nemulțumire în rândul acelor liberali din organizație care au făcut eforturi financiare și muncă de teren în folosul partidului în campania electorală a alegerilor locale din septembrie. Starea de nemulțumire nu iese încă oficial la suprafață deoarece ne aflăm în campanie pentru parlamentarele din 6 decembrie, iar nemulțumiții au optat pentru discreție ca să nu facă rău imaginii partidului. PNL Argeș stă pe un butoi cu pulbere, care ar putea exploda după alegerile de luna viitoare. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *