ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, s-a întâlnit astăzi la Prefectură cu prefectul Emilia Mateescu și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, colonelul Bogdan Olar.

Având în vedere că sărbătorile pascale din acest an se vor desfășura într-un context epidemiologic deloc favorabil, mesajul arhiepiscopului a fost ferm: preoții vor ține cont de toate hotărârile autorităților statului luate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Am discutat despre intensificarea colaborării noastre pentru susținerea proiectelor sociale și ajutorarea persoanelor și grupurilor vulnerabile din județul Argeș.

Apoi, în contextul creșterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, ne-am propus să acționăm pentru ca evenimentele religioase pascale să se desfășoare în condiții optime de siguranță sanitară.

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ne-a asigurat că personalul clerical va ține cont de toate hotărârile oficiale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei și pledează pentru respectarea normelor în vigoare de către noi toți”, precizează Emilia Mateescu.

La întâlnire, ÎPS Calinic a fost însoțit de omul său de încredere, starețul Mânăstirii Curtea de Argeș, părintele Caliopie Ichim.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *