Tribunalul Argeș a hotărât astăzi să mențină măsura arestului la domiciliu în cazul primarului suspendat al Mioveniului, Ion Georgescu.

De asemenea, Tribunalul Argeș a decis să îi dea din nou voie lui Georgescu să părăsească, pe 2 martie, timp de trei ore, arestul la domiciliu pentru a-și vedea părinții, domiciliați în comuna argeșeană Oarja.

Amintim că la sfârșitul lunii trecute același Tribunal i-a permis primarului suspendat ca în februarie să își viziteze părinții și să se interneze câteva zile pentru investigații medicale la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București (aici amănunte).

Iată hotărârea de astăzi a Tribunalului Argeș: „În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2, aşa cum a fost modificată prin încheierea pronunţată la data de 31.01.2024 în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.4 al Tribunalului Argeş faţă de inculpatul GI, urmând ca pe durata măsurii preventive inculpatul să respecte în continuare următoarele obligaţii:

a)să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în…, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b)să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

c)să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana Nicoleta sau cu membrii familiei acestora.

Atrage atenţia inculpatului Georgescu Ion asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.proc.pen. potrivit cărora, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În temeiul art. 221 alin. 6 şi 6 ind. 1 C.proc.pen.: Acordă inculpatului permisiunea să părăsească la data de 02.03.2024, în intervalul orar 10:00-13:00, imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la adresa din comuna Oarja, sat Oarja, nr…, județul Argeş, la domiciliul părinţilor săi, Georgescu Dumitra şi Georgescu Marin.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 13.03.2024, ora 09:30.

În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu azi, 21.02.2024, ora 11:45”.

Ion Georgescu este judecat pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de DNA Pitești (aici detalii).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *