Ion Georgescu va reveni în funcția de primar al orașului Mioveni, în urma unei hotărâri luate astăzi de Curtea de Apel Pitești. Decizia este definitivă.

Iată hotărârea Curții de Apel Pitești: „În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală raportat la art.206 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatorul-inculpat Georgescu Ion împotriva încheierii din data de 15 mai 2024 pronunţată de Tribunalul Argeș Secţia penală în dosarul nr.6181/109/2023/a7.

Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, rejudecând, în baza art.215 alin.9 C.pr.pen., rap. la art.215 alin.8 C.pr.pen., încetează obligaţia impusă acestuia prin Încheierea din 03.04.2024 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr.6181/109/2023/a5, definitivă prin Decizia penală nr.47 din 09.04.2024 a Curţii de Apel Piteşti, de a nu exercita funcţia de primar al Oraşului Mioveni, județul Argeş.

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate.

În baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 23 mai 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit art.405 alin.1 teza a II-a şi alin.2 teza a II-a C.pr.pen.”.

În perioada în care Ion Georgescu a fost nevoit să stea departe de Primărie, atribuțiile funcției de primar al Mioveniului au fost exercitate de viceprimarul Ciprian-Mihail Țurlea.

Amintim că Ion Georgescu se află sub control judiciar în dosarul penal instrumentat de DNA în care este judecat pentru trafic de influență (aici detalii).

În octombrie 2023 prefectul de Argeș, Radu Perianu, a anunțat suspendarea de drept a lui Ion Georgescu din funcția de primar al Mioveniului ca urmare a arestării preventive a acestuia la timpul respectiv. Ulterior ieșirii din arestul la domiciliu și chiar dacă a fost pus sub control judiciar, judecătorii i-au interzis să exercite funcția de primar al orașului Mioveni. Până la hotărârea de astăzi a Curții de Apel Pitești.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *