Liderii Alianței Dreapta Unită au anunțat astăzi că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie 2024 (ziua în care ar urma să se desfășoare alegeri locale și europarlamentare, comasate) un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Îi vom cere lui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare oficială, să convoace referendum pe eliminarea pensiilor speciale, așa cum a convocat referendum pe justiție în 2019. E aceeași procedură. Dreapta Unită susține că poporul român trebuie să se pronunțe asupra pensiilor speciale. Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse de USR în PNRR, de care depind miliarde de euro din fondurile europene”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

În ultimii ani, PSD și PNL doar au mimat că vor să facă această reformă, dar au votat proiecte neconstituționale inițiate special ca să pice la Curtea Constituțională.

„Vom formula și o solicitare oficială prin care îi cerem președintelui Klaus Iohannis să mai adauge o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceeași secție de votare, mutilând democrația cei de la PSD și PNL prin comasarea pe care au pregătit-o. Lângă două alegeri, mai e loc și de un referendum și eu sunt convins că românii s-ar bucura să se poată pronunța pe această temă care e de interes major. Aceasta este solicitarea Dreptei Unite. Este o întrebare care frământă societatea românească și este bine ca românii să se pronunțe pe acest subiect odată pentru totdeauna”, a afirmat, la rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac.

„În Constituție se prevede că toți cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. Obiectivul Dreptei Unite este de a readuce litera și spiritul Constituției în legea care reglementează calculul pensiei cetățenilor români”, a precizat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Tot astăzi, liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *