Tribunalul Argeș a hotărât astăzi să păstreze măsura arestului la domiciliu în cazul primarului suspendat al orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Sunt și câteva noutăți, Tribunalul Argeș admițând în acest sens o parte a cererilor făcute de Georgescu:

-schimbarea locului de executare a arestului la domiciliu;

-permisiunea de a părăsi arestul la domiciliu pe 10 februarie 2024, timp de trei ore, pentru ca Ion Georgescu să-și poată vizita părinții;

-permisiunea de a părăsi arestul la domiciliu în perioada 12-16 februarie 2024, pentru ca Ion Georgescu să se interneze la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București pentru investigații medicale.

În schimb, lui Ion Georgescu i s-a respins cererea de a părăsi arestul la domiciliu pentru a-și vizita socrii.

Iată hotărârea integrală de astăzi a Tribunalului Argeș: „În temeiul art. 348 rap. la art. 207 alin. 4 şi 6 C.proc.pen.: Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în dosarul nr. 6181/109/2023/a1.2 faţă de inculpatul GI.

Pe durata măsurii preventive inculpatul va respecta următoarele obligaţii:

a)să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în…, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b)să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

c)să nu comunice cu martorii Nicolae Valerică, Stoian Mircea, Potecă Teodor Dan, Iacobescu Alexandru Emil, Nicolae Sînziana Nicoleta sau cu membrii familiei acestora.

Atrage atenţia inculpatului Georgescu Ion asupra dispoziţiilor art. 221 alin. 4 C.proc.pen., potrivit cărora în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

II.Admite în parte cererile formulate de inculpatul Georgescu Ion. În temeiul art. 11 C.proc.pen., art. 4 din Legea nr. 254/2013 şi art. 8 CEDO: Schimbă locul de executare a arestului la domiciliu stabilit pentru inculpat prin încheierea nr. 245/C/CC/CP din data de 28.12.2023, din imobilul situat în…, în imobilul situat în…, urmând ca, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, inculpatul să respecte obligaţia de a nu părăsi ultimul imobil indicat fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, corelativ cu celelalte obligaţii susmenționate.

În temeiul art. 221 alin. 6 şi 6 ind. 1 C.proc.pen.: Acordă inculpatului permisiunea să părăsească în perioada 12.02.2024-16.02.2024 imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila din Bucureşti pentru a efectua investigaţii medicale prin internare.

Acordă inculpatului permisiunea să părăsească la data de 10.02.2024, în intervalul orar 10:00-13:00, imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la adresa din…, la domiciliul părinţilor săi, GD şi GM.

Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de a i se permite să părăsească imobilul în care execută măsura arestului la domiciliu pentru a se deplasa la locuinţa socrilor săi, DC şi DI, aflată în…

În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen.: Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 21.02.2024, ora 09:30.

În temeiul art. 205 alin. 1 C.proc.pen.: Împotriva prezentei încheieri se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pronunţată în camera de consiliu azi, 31.01.2024, ora 11:30”.

Ion Georgescu este judecat pentru trafic de influență într-un dosar instrumentat de DNA Pitești (aici detalii).

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *