Update, 9 mai 2024, ora 12:10

Astăzi, 9 mai 2024, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, care ar urma să dureze 4 luni.

Vor fi realizate 4 stații pentru închirierea de biciclete în sistem bike-sharing în parcurile Prundu, Ștrand, Lunca Argeșului și Trivale-zona Grotă.

În fiecare dintre cele 4 parcuri va fi amplasat câte un automat pentru eliberarea și încărcarea de carduri necesare folosirii bicicletelor. De asemenea, va fi realizată infrastructura centrului de date, cu licență software (platformă de tranzacționare, platformă „backoffice”, portal și aplicație mobilă).

Update, 23 aprilie 2024, ora 09:20

În această lună, pe 9 aprilie 2024, CSV Infratech SRL a cerut la Primăria Pitești autorizare de construire pentru materializarea proiectului.

Tot în această lună, pe 25 aprilie, Consiliul Local va aproba devizul general actualizat al investiției: aproape 5.105.000 de lei inclusiv TVA (peste un milion de euro). „Finanțarea se va face prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și din sume alocate de la bugetul local”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii și votului în ședința ordinară în plen de joi, 25 aprilie, a Consiliului Local Pitești.

Știrea inițială, 29 noiembrie 2023, ora 16:05 

Piteștiul va avea din anul 2024 un sistem de închiriere de biciclete (bike-sharing).

La Primăria Pitești a fost semnat astăzi contractul pentru furnizarea unui număr de 48 de biciclete (24 electrice și 24 clasice) și realizarea a patru stații pentru închirierea de biciclete. Stațiile vor fi amplasate în patru parcuri: Prundu, Ștrand, Lunca Argeșului și Trivale – zona Grotă. Fiecare dintre cele 4 stații va avea 20 de porți, dintre care 10 pentru biciclete electrice.

Vor fi amplasate patru automate pentru eliberarea și încărcarea de carduri și vor exista o infrastructură cu centru de date și o platformă de tranzacționare cu portal/aplicație mobilă.

Furnizor este firma CSV Infratech SRL, din municipiul Brașov. Durata contractului de execuție este de 4 luni.

Primăria Pitești nu anunță valoarea contractului, dar precizează că finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul local.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *