Biroul Județean al USR Argeș a votat astăzi propunerea partidului pentru funcția de prefect al județului Argeș. Propunerea este executorul judecătoresc Emilia Mateescu, după cum Pitești 24 a anticipat, în premieră și în exclusivitate, încă de la începutul lunii ianuarie (aici amănunte). Emilia Mateescu nu a avut contracandidat.

Propunerea va fi înaintată Biroului Național al USR, care în perioada următoare va lua decizia finală (o formalitate).

Ulterior, prin hotărâri de Guvern, Emanuel Soare, care avea susținere politică din partea PNL, va fi eliberat din funcția de prefect, iar în locul său va fi numită Emilia Mateescu. Schimbarea va avea loc în prima parte a lunii martie, după ce Ordonanța de Urgență care repolitizează funcțiile de prefect și subprefect va începe să își producă efectele legale.

Amintim că, în urma negocierilor politice între liderii de la București ai coaliției guvernamentale, PNL pierde funcția de prefect de Argeș în favoarea USR-ului (subiectul pe larg).

“Am crescut în comuna Vlădești, am studiat 5 ani în Câmpulung Muscel și, din anul 2002, locuiesc în Pitești.

Am absolvit studii juridice și de administrație publică. O perioadă am lucrat în învățământ. După absolvirea facultății, am dobândit experiență în mai multe profesii juridice.

M-am hotărât să mă implic activ în politică în urma participării la evenimentele generate de Ordonanța 13. Atunci am ieșit în stradă și am protestat împotriva corupției.

Am decis să mă înscriu în USR și să fac tot ce ține de mine pentru a contribui la înfăptuirea justiției independente, la construirea unui sistem de sănătate adaptat nevoilor oamenilor, la edificarea infrastructurii rutiere atât de necesară, la realizarea unui sistem educațional modern”, scrie Emilia Mateescu (37 de ani, divorțată) într-o scurtă prezentare pe care și-o face pe site-ul USR Argeș.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Un comentariu

  1. lica

    5-02-2021, 21:22 la 21:22

    un lider adevarat nu rahatul de Soare,asta are sange in serpentine sa dea cu mafia de pamant

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *