PNL pierde funcția de prefect al județului Argeș, postul urmând să fie ocupat de un reprezentant USR. Decizia a fost luată în urma unei noi runde de negocieri între liderii de la București ai coaliției de guvernare, rundă de negocieri care s-a încheiat aseară târziu.

Emanuel Soare, care avea susținerea PNL, va fi schimbat din funcția de prefect. Reprezentantul USR care îl va înlocui și care va deveni noul prefect de Argeș va fi stabilit prin vot într-o ședință a Biroului Județean al USR, ședință care va avea loc în perioada următoare. Ulterior, Guvernul va hotărî eliberarea lui Soare din postul de prefect al Argeșului și numirea în locul său a omului votat de USR.

După cum Pitești 24 v-a informat în premieră încă de la începutul lunii trecute, prima șansă să fie nominalizată de USR pentru postul de prefect al Argeșului o are Emilia Mateescu. Ea face parte din Biroul Județean al USR și este executor judecătoresc. Amănunte despre Emilia Mateescu, aici.

Amintim că pe 27 ianuarie 2021, prin ordonanță de urgență, Guvernul Cîțu a hotărât repolitizarea funcțiilor de prefect și subprefect. Prefecții și subprefecții nu vor mai avea statut de înalți funcționari publici și vor putea fi membri de partid (subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *