USR își dorește funcția de prefect al județului Argeș – este declarația pe care deputatul Ionuț Moșteanu a făcut-o cu puțin timp în urmă pentru Pitești 24.

Moșteanu ne-a precizat că distribuirea funcțiilor de prefect din județe va fi tranșată la București la începutul săptămânii viitoare, într-o nouă rundă de negocieri între liderii politici ai coaliției guvernamentale de centru-dreapta (lideri de la PNL, USR PLUS și UDMR).

Potrivit surselor noastre, în urma negocierilor politice, PNL ar putea pierde postul de prefect de Argeș, ocupat acum de Emanuel Soare (susținut de liberali), în favoarea USR-ului. Într-o astfel de situație, conform acelorași surse, prima șansă să fie nominalizată pentru funcția de prefect ar avea-o Emilia Mateescu, executor judecătoresc (foto).

Întrebat de Pitești 24 dacă Emilia Mateescu va fi propunerea USR pentru postul de prefect al Argeșului în cazul în care funcția îi va reveni Alianței USR PLUS, Ionuț Moșteanu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, rezumându-se să spună că, la timpul respectiv, Alianța va decide care este omul cel mai potrivit din punct de vedere al pregătirii profesionale să preia șefia Prefecturii argeșene.

Membru al Biroului Județean al USR Argeș, Emilia Mateescu a candidat, fără succes, la alegerile din decembrie 2020, pentru Camera Deputaților.

Contactată telefonic de Pitești 24, Emilia Mateescu ne-a declarat că, la această oră, nu știe dacă ea va fi prefect al județului Argeș, dar că, într-adevăr, se află pe lista membrilor USR care și-au depus CV-ul în intenția de a lucra în administrație, în noua guvernare de centru-dreapta.

“Am crescut în comuna Vlădești, am studiat 5 ani în Câmpulung Muscel și, din anul 2002, locuiesc în Pitești.

Am absolvit studii juridice și de administrație publică. O perioadă am lucrat în învățământ. După absolvirea facultății, am dobândit experiență în mai multe profesii juridice.

M-am hotărât să mă implic activ în politică în urma participării la evenimentele generate de Ordonanța 13. Atunci am ieșit în stradă și am protestat împotriva corupției.

Am decis să mă înscriu în USR și să fac tot ce ține de mine pentru a contribui la înfăptuirea justiției independente, la construirea unui sistem de sănătate adaptat nevoilor oamenilor, la edificarea infrastructurii rutiere atât de necesară, la realizarea unui sistem educațional modern”, scrie Emilia Mateescu (37 de ani, divorțată) într-o scurtă prezentare pe care și-o face pe site-ul USR Argeș.

PNL poate pierde funcția de prefect al județului Argeș în favoarea USR-ului, ca rezultat al negocierilor purtate la București de către liderii partidelor de centru-dreapta care formează coaliția guvernamentală. În coaliția de guvernare, liberalii sunt practic nevoiți să renunțe la posturile de prefect în județele în care, așa cum este și Argeșul, PNL a obținut rezultate foarte slabe la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului trecut. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *