Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat astăzi propunerile făcute de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș pentru fluidizarea traficului în municipiul Pitești, în contextul redeschiderii școlilor și pe fondul pandemiei de COVID-19. „Prefectul Emanuel Soare a insistat pentru elaborarea unui plan de măsuri pentru ca luni, 8 februarie 2021, școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane la intrarea în școli și în mijloacele de transport în comun”, transmite Instituția Prefectului.

Măsurile propuse prin hotărârea CJSU nr. 6 din 5.02.2021 și care vor trebui implementate de Primăria Pitești sunt următoarele:

-montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu la intersecția cu strada Egalității;
-montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești la intersecția cu strada Cozia;
-desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;
-amplasarea de indicatoare rutiere “Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;
-amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, balize care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția cu Calea Bascovului până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;
-montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional “Interzis virajul la stânga, cu excepția ambulanțelor.

Textul integral al hotărârii CJSU poate fi consultat aici.

Pe lângă aceste măsuri, la propunerea prefectului, în întreg județul Argeș se va implementa un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

Conform ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, organizarea programului şcolar va avea în vedere posibilitatea începerii cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea şi la ieşirea în pauze, iar în situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se va asigura un interval de minimum o oră între acestea.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a elaborat un program în acest sens, prin care cursurile vor începe la ore diferite. Programul, pentru fiecare unitate de învățământ și clasă în parte, poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului Școlar, la secțiunea “Program unități școlare începând cu 08.02.2021”, sau aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *