Nu poți face din trecut bici (chiar dacă nu trecutul tău politic personal, dar al partidului tău și al colegilor tăi de partid) și să călărești voios și senin prezentul. Nu Mihai Coteț este „pesedist” (are el alte păcate, care țin de caracter), dar unii din jurul lui, unii din echipa sa din PNL sunt coautori ai problemelor pe care chiar Coteț le tot critică vehement la administrațiile pesediste ale Piteștiului.

De exemplu: mizerabila transformare a Pieței Primăriei, inclusiv wc-ul de 400.000 de euro care a făcut Piteștiul de râsul lumii (DNA nu vede, nu aude), a fost aprobată în mandatul primarului pesedist agramat de tristă amintire Cornel Ionică și cu voturile consilierilor locali de la PNL. Dar și cu votul lui Sorin Apostoliceanu, la timpul respectiv viceprimar și pesedist de frunte în Pitești. Apostoliceanu despre care Coteț a spus astăzi, la lansarea candidaturii sale, că l-ar onora să-l aibă în echipa lui ca viceprimar dacă va câștiga alegerile. Cum se împacă această realitate cu discursul anti PSD al lui Mihai Coteț? Cum să dai de înțeles că ai fi mândru să-l ai viceprimar pe unul care a pus umărul la o măgărie scumpă și kitchoasă a administrației pesediste?

Dar noile stații de autobuz, al căror preț, pe bună dreptate, este criticat de Coteț? Proiectul nu a avut și voturile favorabile ale foștilor consilieri locali PNL? Nu a votat pentru proiect și Sorin Apostoliceanu, cu care Mihai Coteț se fălește astăzi?

L-am auzit recent pe un alt penelist care a votat pe nerăsuflate mizerabila „modernizare” pesedistă a Pieței Primăriei, Narcis Sofianu, reproșându-i lui Ionuț Moșteanu că a decis să candideze din nou pentru Primăria Pitești, în loc ca USR să îl susțină pe Mihai Coteț. Spune Sofianu că și în 2020 Moșteanu ar fi trebuit să-l accepte pe Sorin Apostoliceanu candidat comun al dreptei. Adică pe unul pe al cărui certificat de naștere politică apare PSD? Și ca să ce? Ca peneliștii să își bată mai apoi joc de voturile electoratului de dreapta și să se alieze cu pesediștii la putere?

Și încă ceva, despre care se vorbește prea puțin și despre care Mihai Coteț nu spune nimic: dreapta politică a pierdut exclusiv din cauza peneliștilor majoritatea câștigată la alegerile din 2020 în Consiliul Local Pitești. Dacă pesediștii și primarul țâfnos Cristian Gentea au acum majoritatea în CL, în detrimentul voinței piteștenilor, este pentru că trei peneliști (Gelu Tofan, Ana Stan și Tiberiu Irimia) au trădat. Vor spune unii că cei trei sunt din vechea echipă a PNL, că au ajuns în Consiliul Local pentru că așa a vrut fostul președinte Adrian Miuțescu și că nu Coteț este vinovat. Bun, dar atunci de ce Mihai Coteț se fălește cu Apostoliceanu, un alt protejat al micului Napoleon al storcătoarelor de roșii? Doar pentru că Apostoliceanu a rămas în partid? Sau de ce-am crede că în viitorul Consiliu Local alți peneliști nu ar trăda iarăși? Ce fundamente morale au dovedit de-a lungul anilor peneliștii piteșteni pentru a avea încredere în cuvântul lor? Încredere zero: în timp, peneliștii au fost în Pitești fie slugile supuse, fie complicii administrațiilor pesediste.

Nu, Mihai Coteț nu este „pesedist”, dar nici nu poate să convingă având în echipa lui „pesediști” vopsiți în galben. Și nici bine nu-i stă să critice mizeriile administrațiilor pesediste din Pitești ignorând adevărul că la parte dintre ele au contribuit și peneliștii.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Opinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *