Pompierii argeșeni au intervenit marți, 6 februarie, pentru localizarea și lichidarea a șapte incendii în care au ars vegetație uscată, mărăciniș și litieră de pădure. În urma acestor arderi necontrolate, a fost afectată o suprafață totală de terenuri de aproximativ 7,5 hectare. Incendiile s-au produs după cum urmează:

-comuna Băiculești, unde la sosirea forțelor de intervenție ardea în dezvoltare vegetația uscată pe o suprafață de circa 2.000 de mp, incendiul prezentând pericol de propagare la terenurile învecinate;

-comuna Corbeni, au ars aproximativ 10.000 de mp;

-municipiul Câmpulung, au ars 100 de mp;

-comuna Priboieni, au ars 2.000 de mp;

-orașul Ștefănești, au ars 20.000 de mp de litieră de pădure;

-comuna Lerești, au ars circa 40.000 de mp de vegetație uscată, incendiul manifestându-se pe mai multe proprietăți. Flăcările au afectat și 12 pomi;

-comuna Mihăești, unde au ars 500 de mp.

„Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 la 15.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 50.000 la 100.000 de lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

ISU Argeș va manifesta toleranță zero față de cei care se fac vinovați de producerea incendiilor de vegetație uscată și miriște”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *